fbpx

VELTIO THERAPY

Psihologii Veltio se dedică descoperirii soluțiilor potrivite pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor, adolescenților și adulților, folosind tehnici diferite din aria consilierii psihologice, psihoterapiei și terapiei comportamentale.

COPII

Evaluare psihologică 

Evaluarea psihologică a copiilor / adolescenților se referă la procesul de testare a funcționării academice, adaptative, comportamentale, emoționale și / sau intelectuale. Copiii sunt în mod obișnuit trimiși la o evaluare de către medici, membri de familie sau școli pentru a evalua o gamă largă de dificultăți, de la autism la dificultăți emoționale sau de comportament. Componentele evaluării pot varia în funcție de dificultățile specifice identificate. Instrumentele de evaluare pot include evaluări cognitive, chestionare și interviuri / observații.

Dă-ne șansa să identificăm nevoile copilului tău și să te ajutăm să descoperi modalități personalizate de a-i oferi sprijin.

 

Programe comportamentale individualizate 

La Veltio tratăm fiecare copil în mod unic. Fie că e vorba de dificultăți de învățare, de vorbire sau probleme de comportament, sprijinul oferit va fi adaptat nevoilor copilului, astfel încât acesta să participe cu bucurie la schimbarea sa în bine. Psihologii noștri vă vor construi un plan concret și realizabil pentru a-l ajuta.

 

Consiliere psihologică și psihoterapie

Consilierea psihologică îi poate ajuta pe cei mici să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor și mecanisme de reglare a emoțiilor cu care se confruntă. Terapeuții pot îndruma copiii și familiile lor către metode eficiente de a face față stresului legat de o varietate de probleme cum ar fi temele, anxietatea de testare, bullying-ul sau presiunea celor din jur. Cei mici mai pot avea nevoie de sprijin pentru a gestiona sentimentele lor cu privire la problemele familiale, în special dacă există o tranziție majoră (divorțul, mutarea sau boala). Specialiștii noștri folosesc metode personalizate prin care implică copiii într-un proces terapeutic eficient, făcându-i să se simtă acceptați și înțeleși și ajutându-i să dobândească abilitățile necesare pentru a se simți puternici și independenți. Dă-i copilului tău șansa de a se dezvolta armonios.

 

Dezvoltare personală

A-i învăța pe copii cum să gândească pozitiv și cum să dobândească ceea ce-și doresc în viață pare să nu încapă în curricula de la școală. Prin programele noastre de dezvoltare personală vom facilita dobandirea acestor abilități în diverse medii, fără ca aceste activități să fie percepute ca unele de studiu.

 

Terapie Senzorială

 Copiii cu tulburare de procesare senzorială prelucrează informațiile diferit fata de un copil neurotipic, iar atunci când au parte de evenimente pline de provocări, de informații pe care nu le înțeleg complet sau de o lipsă de coerență înte stimulii primiți, apare un raspuns neadaptat si nefunctional cerintelor din mediu. 

Terapia senzorială stabilizează auditiv, vizual, olfactiv și gustativ, tactil, vestibular și proprioceptiv senzațiile copilului. Astfel, el ajunge la un autocontrol mai bun, o învățare mai eficientă, interacțiuni sociale mai sănătoase și relații mai bune cu familia sa. 

Terapie Logopedică

Copilul tău încearcă să comunice dar nu găsește cu ușurință sunetele sau cuvintele potrivite? Îi este greu să pronunțe fraze complexe sau chiar să citească? Copiii cu astfel de dificultăți se pot simți stingheri în a-și comunica nevoile, ceea ce-i poate izola de cei din jur sau îi poate împiedica să participe cu succes la activitățile școlare. Mai mult, dacă nu sunt abordate la timp, dificultățile de limbaj afectează pe termen lung dezvoltarea socială și emoțională. Din fericire, specialiștii noștri în limbaj dezvoltă programe eficiente, bazate pe tehnici motivaționale și activități interactive. Oferă-i copilului tău șansa de a-și depăși aceste bariere, descoperind utilitatea cuvintelor și plăcerea de a comunica.

ADULȚI

Consiliere psihologică și psihoterapie

Dacă sunteți îngrijorat sau aveți întrebări cu privire la probleme de comportament, emoționale sau cognitive, testarea poate ajuta la găsirea răspunsului. Cu toate acestea, a ști că există o problemă nu este suficient, iar un plan sau un curs clar de acțiune contribuie la a-ți înțelege propriile nevoi. La Veltio procesul de evaluare este unul riguros și rezultă într-un raport scris și o întâlnire  în care rezultatele testării dumneavoastră sunt explicate în profunzime, oferind în același timp recomandări profesionale pentru îmbunătățirea stării de bine.

Dezvoltare personală

Îți dorești să te autodescoperi și să-ți atingi potențialul maxim? E timpul pentru dezvoltare personală! La Veltio organizăm întâlniri de grup sau ședințe individuale, în care ai ocazia să-ți explorezi limitele și punctele tari, să-ți stabilești țeluri, să capeți mai multă încredere în tine și să te autoprogramezi pentru succes.

Intră în contact cu un specialist Veltio

Facebook Messengeer Whatsapp