Business

Servicii Business

Având în vedere dinamica vieții profesionale actuale, devine din ce în ce mai important pentru organizații să acorde prioritate sănătății mintale, emoționale și fizice a angajaților lor. Acest lucru nu numai că asigură o echipă mai fericită și mai stabilă, dar previne și absenteismul, fluctuația constantă a personalului și conflictele la locul de muncă.

La Veltio oferim o serie de ateliere practice care pot fi livrate în cadrul organizației dumneavoastră de către unul dintre psihologii noștri. Acestea pot avea o temă prestabilită sau pot fi create special pentru nevoile fiecărei companii.

Iată câteva dintre temele abordate în cadrul workshop-urilor noastre:

Tehnici de prim ajutor în sănătate mintală

Este important să recunoaștem semnele problemelor de sănătate mintală și să înțelegem în ce fel acestea ne pot afecta viața personală și profesională. Așa cum majoritatea angajaților beneficiază de servicii medicale atunci când se confruntă cu o formă de suferință fizică, e la fel de important că ei să acceseze îngrijirea necesară atunci când suferința lor este de natură psihică. Pentru asta, membrii echipei vor învăța să recunoască semnele cele mai comune ale problemelor de sănătate mintală, astfel încât să poată solicita ajutor specializat sau să ofere sprijin colegilor în legătură cu dificultățile cu care se confruntă.

Managementul eficient al stresului

Atelierul nostru de gestionare a stresului va ajuta membrii echipei dumneavoastră să înțeleagă mai bine natura stresului și sursele sale, dar și potențialele efecte dăunătoare. De asemenea, va modela abilități eficiente pentru a recunoaște, reduce și gestiona nivelul de stres, dar și de a transforma stresul negativ în entuziasm și sursă de motivație. În urma acestui program, participanții experimentează beneficii semnificative atât în ​​munca lor, cât și în viața personală. Folosind metode din psihoterapie, membrii echipei dumneavoastră vor exersa metode cognitive și tehnici de relaxare dovedite științific pentru a gestiona stresul și a spori rezistența în cele mai dificile circumstanțe.

Coaching pentru performanță

Crearea unui mediu de lucru în care oamenii să simtă că sunt parte dintr-un întreg este responsabilitatea celui care îi conduce. Obiectivul nu este să vă concentrații pe obstacolele care stau în cale, ci să începeți să faceți lucruri care vor avea un efect pozitiv, de durată, asupra celor din jurul vostru. Liderii care își asumă rolul de coach crează condițiile necesare pentru o cultură de înaltă performanță și vor avea impact dincolo de rezultatele imediate. Aplicarea unei perspective bazate pe abordarea „Solution Focused” oferă o modalitate puternică dar subtilă către o astfel de schimbare, care te duce dincolo de idei învechite, înlocuind teoriile și metodele prea complicate cu o abordare dinamică care oferă rezultatele pe care ți le dorești. Prin acest workshop, oferim un set de abilități practice accesibile, care funcționează prin livrarea de cunoștințe, resurse, povești de succes și idei de acțiune către cei implicați.

Gestionarea persoanelor dificile

Modalitatea prin care alegem să comunicăm cu persoanele dificile face diferența în felul în care se desfășoară întreaga colaborare cu acestea. Prin masterarea unor modalități eficiente de a face față scenariilor comune la locul de muncă, a stilurilor de comunicare asertivă și gestionare interacțiunea cu astfel de persoane, membrii echipei dumneavoastră vor returna rezultate diferite și vor experimenta un nivel îmbunătățit de satisfacție profesională.

Dezvoltarea unei echipe motivate

În cadrul acestui workshop vom examina împreună deficiențele sistemelor actuale de recompensare și vom propune un mod diferit de a ne uita la motivație. Vom explora un tip de gândire și o raportare bazată pe știință și alimentată de nevoia noastră înnăscută de a ne controla propriile vieți, de a învăța și a crea lucruri noi, de a deveni mai buni și de a face lumea un loc mai bun. Metodele de creștere a motivației folosite în cadrul programului sunt bazate pe principii din economia comportamentală și facilitate prin tehnici din terapia cognitiv- comportamentală.

Dezvoltarea rezilienței emoționale

Reziliența emoțională stă la baza unor abilități fundamentale ce pot face diferența în eficiența și rezultatele obținute la locul de muncă. Programul nostru oferă soluții practice de îmbunătățire a acestei abilități, învățându-i pe participanți să practice conștientizarea de sine, reglarea emoțională, dezvoltarea unei mentalități flexibile și atenția la reacții.

Cum să purtăm conversații de impact

Câte conversații ai pe zi? Cam atât de multe oportunități ai pentru a facilita schimbarea cu succes în viața ta personală și profesională.
Fie că este vorba despre o conversație de 5 minute pe hol cu colegii, o revizuire a unei situații dificile la locul de muncă sau o discuție delicată cu un prieten, aceste dialoguri se pot dovedi semnificative în interacțiunea cu ceilalți.
Limbajul are o putere mult mai mare decât cea de a transmite informații. Acesta ne definește și ne influențează modul în care ne formăm opiniile. Mai mult decât atât, el ne ajută să ne exprimăm și să ne facem înțeleși, iar înțelegerea stă la baza oricărei colaborări de succes. Acest workshop practic și interactiv, bazat pe tehnici de coaching din abordarea Solution Focused îți poate dezvoltă rapid abilitățile conversaționale potrivite în situații variate din viața de zi cu zi. Cursul va oferi participanților oportunități de a-și explora propriile dileme și provocări în comunicare, lucrându-se concret pe situațiile în care își doresc să aibă impact.
Workshop-urile au o durată de variabilă, în funcție de nevoile identificate și de numărul de participanți și se bazează pe diverse metode psihoterapeutice susținute științific cum ar fi tehnicile cognitiv-comportamentale, abordarea Solution – Focused sau tehnici din psihoterapia experiențială. Acestea sunt create și facilitate de unul dintre psihologii noștri și se bazează pe o experiență de învățare interactivă.
ro_RORomână
Facebook Messengeer Whatsapp